fris en gezond

Wat zijn huismijten?

huisstofmijtHuismijten zijn microscopisch kleine witte spinachtige beestjes. Ze zijn 0.2 tot 0.4 mm groot en nauwelijks zichtbaar   Ze voeden zich met huidschilvers van u en uw huisdieren. U verliest een halve kilo huidschilvers per jaar.  Dit is genoeg om 1,5 miljoen huismijten gedurende één jaar te voeden. Vrouwelijke huismijten leven gemiddeld 60 dagen, in de laatste 30 dagen legt ze talrijke eitjes. Mannelijke huismijten leven gemiddeld 25 dagen.  Ze vermeerderen dus zeer snel. Lichaam transpiratie houd U woonomgeving vochtig, zoals huismijten het graag hebben. Kortom de matrassen waar u en uw gezin elke avond op slapen vormen de perfecte condities voor een weelderige populatie van wel 2 miljoen huisstofmijten. 80% van het zichtbare stof in een slaapkamer bestaat uit dode huidcellen. Huidcellen, de ideale voedingsbron voor huismijt.

 

Wat veroorzaakt de allergische reacties:

Niet de huisstofmijten zelf maar hun uitwerpselen. Tijdens hun leven produceren huisstofmijten 200 maal hun eigen gewicht aan uitwerpselen. Deze ademt u als stofdeeltjes in en kunnen dus klachten veroorzaken. Stof en huisstofmijt uitwerpselen worden bij elke beweging op uw matras verspreid. Het matras werkt hierbij als een blaasbalg waardoor de uitwerpselen rond dwarrelen en zo in uw mond, neus, ogen en op uw huid belanden.

Wat kun je doen:

 • Matrasreinigen
 • Tapijtreinigen
 • Bankstel- en of Stoelreiniging
 • Anti-huismijt spray gebruiken, ook op tapijt omdat hoogpolig moeilijk te reinigen is
 • Luchtvochtigheid verlagen, huismijten planten zich dan minder makkelijk voort.
 • Gordijnen behandelen met Anti-huismijt spray
 • Knuffeldieren van u kinderen 1 x per maand behandelen met Anti-huismijt spray
 • Zorgen voor schone lucht door luchtreiniger
 • Gebruik van anti allergisch bedden goed, kussen met sloop en matrashoes
 • Gebruik van MEDINOSE PRO (medisch goedgekeurd hulpmiddel)
 • Gebruik van stofzuigermond met UV (dood de huismijt in o.a. tapijt)
 • Gebruik Luchtkoeler (koudere temperatuur, minder huismijt)

Een uitgebreidere beschrijving kunt u vinden onder het tap Prijzen

 

Ook voor het reinigen van Tapijt, Karpetten en Vloerkleden. Maar ook Stoelen & Bankstellen.

Volgens de Dieptereiniging Extractie methode.

Dit is het Inspuiten met water en reinigingsmiddel onder hogedruk en meteen met vuil weer opzuigen. Daardoor is het gelijk voor 90% weer droog.

Het reinigingsmiddel is puur biologisch dus volkomen veilig.

 

Prijzen van Reiniging:

Vloerkleed/Karpet

tot 4 m2 € 59,50

tot 9 m2 € 78,00 meer dan 9 m2 per m2 € 8,00

Trap reiniging € 69,50

Tapijt Reiniging € 4,50 per m2 met minimum van € 72,50

Boven de 30 m2 € 3,95 per m2 voor de gehele oppervlakte

Indien nodig extra:

Vlek behandeling € 14,00 incl.

Fles vlekkenspray a 250 ml € 8,00

 

Ook voor Stoelen en Bank € 23,75 per Zitplaats. (Vanaf 3 Zitplaatsen en we komen bij u thuis)  Voor Slechts € 1,45 per Stoel een anti huismijt behandeling erbij.

te Reinigen met 123 SprayStoel schoon 2

Niet met stoom of Extractie methode wat het binnenwerk  en veren nat maakt waardoor het gaat ROESTEN en Roestvlekken geeft wat er nooit meer uitgaat!!

Daarom dus met 123 spray, waar wacht U op en laat uw stoelen of bankstel reinigen  (overige prijs op aanvraag)

 

Speciaal voor bedrijven doen we ook aan het reinigen van stoffen bureaustoelen a € 18,50 Ex BTW per stuk. Vanaf 25 stuks gelden lagere tarieven.  

Bureaustoelen raken in de loop der jaren zeer vervuild met o.a. koffie vlekken e.d., huismijt en andere bacteriën. Dit draagt dan weer bij tot een verhoging van het ziekte verzuim wat zeer veel geld kost. Reinigen eens in de 2 jaar verdiend zichzelf dus ruimschoots terug. Bovendien staat het frisser in een kantoor. Schone stoelen zijn een mooi visite kaartje en is zeer fijn voor de werknemers, minder ziek en boven al geeft het idee er wordt ook aan hun gedacht, wat motiverend en productie verhogend werkt. Weer een reden dat het wordt terug verdiend.

DUS WAAR WACHT U OP? LAAT DIE STOELEN REINIGEN.